Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Orthomoleculair  

Orthomoleculair geneeswijze wil zeggen behandelen met behulp van een hoge dosis vitaminen en natuurlijke voedingsstoffen om de weerstand te verhogen, klachten te verminderen of te verhelpen.

Tijdens het consult wordt op basis van je klachten gekeken wat voor orthomoleculaire voedingssupplementen je voorgeschreven dient te krijgen. Deze middelen hebben we meestal niet direct op voorraad. Je kunt ze bij ons bestellen of bij de apotheek.      
        
Wat is orthomoleculair?
     
De term orthomoleculair werd voor het eerst gebruikt in 1968 door professor Linus Pauling (Nobelprijswinnaar). Orthos betekent in het Grieks gezond, juist.  Moleculair staat voor de moleculen.

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar om met natuurlijke stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan verwerken en gebruiken. Orthomoleculaire geneeskunde is het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten door middel van het veranderen van concentraties van substanties in het menselijk lichaam, die normaler wijze voorhanden zijn in het lichaam en voor de gezondheid noodzakelijk zijn.

Orthomoleculaire geneeswijze is werkzaam voor weerstandsvergroting, degeneratieve ziektebeelden en bij allerlei soorten klachten zoals:

- Vermoeidheid (bijvoorbeeld: ziekte van Pfeiffer)
- Spier- en gewrichtsklachten;
- Pijnklachten;
- Stofwisselingsziekten;
- Darmziekten;
- Obesitas, syndroom x;
- Candida.

Orthomoleculair en reguliere geneeskunde
Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen, zoals: reguliere geneeskunde of bijvoorbeeld homeopathie. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat jouw arts, apotheker of therapeut er van op de hoogte is van wat je inneemt.