Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Bert Bouwman

Inmiddels ben ik al ruim 35 jaar werkzaam in het middelbaar en hoger onderwijs. Daarnaast ben ik trainer en coach. Tevens kan ik putten uit meer dan 25 jaar praktijkervaring met de Chinese geneeskunde. Ook heb ik  diverse opleidingen binnen de Chinese Geneeskunde geschreven. Mijn werkmethodiek is voortgekomen uit de dieperliggende oorzaak op te sporen en het zelf genezend vermogen te stimuleren.

Ik ben een therapeut en docent die op een enthousiaste en betrokken wijze mijn cliënten en studenten stimuleer. Ook weet ik de oude traditionele Oosterse Wijsheden en Geneeswijze goed te combineren met de moderne inzichten.

Via de simpele spreuk uit het boeddhisme 'ben jezelf!' ben ik 30 jaar geleden begonnen de diepgang te doorgronden van het zijn. Om verbanden tussen lichaam, geest, gedachten, emoties en bewustzijn in kaart te brengen. Ik heb de Chinese Geneeskunde (TCM) Indiase geneeskunde, westerse geneeskunde, de TAO en het boeddhisme bestudeert.

De Chinese geneeskunde past het best bij mij. Hier geef ik al jaren met veel plezier les in. Het mooie van TCM is de eenvoud, de kracht en de logische verbanden hoe alles met elkaar verbonden is en in de ritmiek van het universum resoneert.

TuiNa massage, Acupunctuur en kruiden gebruik ik het meest om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te herstellen.

Ik vertel je er graag meer over...