Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Vergoedingen

Hippocrates grondlegger van gezondheid en gezonde voeding

Hippocrates is geboren op het Griekse eiland Kos in het jaar 460 voor Christus. Hij studeerde geneeskunde en had zijn eigen ziekenhuis gebouwd op Kos. Tot op de dag van vandaag kun je op Kos nog de fundamenten ervan zien.

Hippocrates had toentertijd al een hele nieuwe kijk op de geneeskunde, omdat hij als eerste geneesheer de natuurlijke oorzaken, in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten meldde. Hij was één van de eersten, die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Hij haalde hiermee de geneeskunde uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst.

Hij legde sterk de nadruk op hygiëne, zowel voor de arts als ook voor patiënt, en vooral ook op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam.

Zo kwam hij tot de inmiddels beroemde uitspraak: "laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". De stelling: -ziek door voeding- , is dus zeker niet nieuw, daarom ook is het zo triest dat ruim 2300 jaar geleden dit al eens gesteld werd en dat in de geneeskunde van anno 2008 dit nog altijd stellig wordt ontkend en zelfs wordt genegeerd. Immers als bepaalde voedingsstoffen de oorzaak zijn van jouw aandoening of klachten, dan is iedere geneeswijze en therapie van regulier tot niet-regulier, van Westers tot Oosters, die deze foute voedingsstoffen niet wegneemt (elimineren middels een eliminatiedieet), slechts beperkt tot symptoombestrijding. Hippocrates wist het al nu jij nog.

In mijn praktijk zal ik daarom altijd vragen naar je eet en drink gewoontes.

Om het zelf herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen is gezonde voeding en een gezonde leefstijl onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier ga ik je dan ook veel uitleg over geven en begeleiden. We gaan stapje voor stapje en de resultaten zullen je motiveren. Ik schrijf geen diëten voor, maar begeleid je naar een nieuwe vitalere leefstijl die duurzaam en daardoor blijvend is. 

Dit geld ook voor preventie of voor gewichtsbeheersing.

- Steek je veel uren in je sporten en wil je meer uit je trainingen halen?
- Wil je je leefpatroon veranderen en heb je daar hulp bij nodig?
- Of heb je aan een enkel voedingsadvies genoeg?

In onze praktijk kunnen wij op ieder gebied advies en begeleiding geven. Met de aandacht voor "onderliggende" patronen, die mee kunnen spelen in bijvoorbeeld afvallen

Door de persoonlijke aandacht en coaching doe je het niet alleen, maar samen!