Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Vergoedingen

 


Check of de behandeling in jouw zorgpakket zit Vergoeding van Zhong-therapeuten door zorgverzekeraars.


– hoe zit dat?


Therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong voldoen aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden.


Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door een Zhong-therapeut is wel dat je een aanvullend pakket hebt, waarin Chinese geneeswijzen zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen.

Let op: zorgverzekeraars van de CZ-groep vergoeden vanaf 2019 geen tuina en geen kruiden meer. Shiatsu valt nu onder ‘natuurgeneeswijzen’, die vooralsnog worden vergoed. Acupunctuur blijft gewoon vergoed.


Of en hoeveel je krijgt vergoed, en van welke Chinese geneeswijzen, verschilt per zorgverzekeraar. Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijsten op ZorgWijzer.nl  ⇓

Algemene tip:
Kijk wat je vorige jaar besteed hebt; was de vergoeding voldoende voor je behoefte of heb je meer nodig?
Zijn de gemaakte/gewenste kosten hoger of lager dan 12x aanvullende premie?


Let op: verzekeraars hebben soms ‘alternatieve’ potjes onder verschillende namen, zoals alternatieve of oosterse geneeswijzen/kunde dan wel natuurgeneeswijzen/kunde.
Overweeg je van verzekeraar te wisselen, bekijk dan de Zorgvergelijker en maak je keuze vóór 31-12-2023.


Let op:
Er kan altijd sprake kan zijn van bijzondere voorwaarden, waardoor een verzekeraar een behandeling niet vergoedt. Daarom adviseren wij je vóór het begin van de behandeling navraag te doen bij je zorgverzekeraar. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.


Wil je via TCG preventief aan je gezondheid werken of heb je al klachten en ben je nog niet aanvullend verzekerd, zorg dan dat je deze zo snel mogelijk in orde maakt. Bij sommige verzekeraars kun je het als pakket ‘aanzetten’, maar bij de meeste verzekeraars kun je alleen in december je pakket aanpassen. Houd er bij je pakketkeuze rekening mee dat langdurige serieuze klachten ook meer tijd kosten om op te lossen: vaak tussen de 6-12 behandelingen maar soms ook meer, afhankelijk hoe snel je lichaam erop reageert. Overleg dit met je behandelaar en pas je (aanvullende) verzekering hier eventueel op aan.Via onderstaande link kun je bekijken hoe het zit met je huidige verzekering.


https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen#vergoedingen 

https://zhong.nl/vergoeding-van-traditionele-chinese-geneeskunde-zorgverzekeraar/