Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Chinese geneeswijzen

De Traditionele Chinese Medicine (TCM) zijn één van de oudste geneeswijzen ter wereld. Het bestaat namelijk al meer dan 4000 jaar en wordt gezien als ervaringsgeneeskunde. Het is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Lichaam en geest worden als één geheel beschouwd in de Chinese Geneeskunde.

Het lichaam, de emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar continu. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een verstoring van ons energiehuishouding oftewel een blokkade in ons meridianenstelsel.

Elke therapeut heeft in de Chinese geneeskunde zo zijn eigen specialiteiten en gebruikte technieken. Hiertoe behoren onder andere de volgende technieken: Shiatsu, Qi Gong, Tuina, Tai Ji Quan, acupunctuur, Chinese voedingsleer en kruidengeneeskunde. Al deze genoemde technieken hebben als doel verstoorde blokkades in de meridianenbanen terug in evenwicht te brengen van de cliënt. Waarna de klachten door het zelf genezende vermogen van de cliënt verdwijnen.   


moxa