Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Moxa

Moxa therapie  behoort tot één van de oudste vormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa oftewel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een zeer verwarmende werking. De temperatuur loopt op van circa 200 á 300 graden. Moxa kan op verschillende manieren toegepast worden. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden. Ook kan de therapeut een soort Moxa sigaar gebruiken deze wordt boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden. Een Moxa crème behoort ook tot de mogelijkheid in combinatie met een warmte lamp. Moxa therapie is eigenlijk een aanvulling op acupunctuurbehandeling.  

Moxa  wordt dus eigenlijk gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen.  De warmte van de moxa dringt heel erg diep door in de acupunctuurpunten. Het gevolg hiervan is dat de energiestroom oftewel Qi (lichaamsenergie) stimuleert. Moxa versterkt de yang energie.

Waar is Moxa goed voor?
Moxa is goed te gebruiken bij de volgende problematiek:

· slapeloosheid
· chronische pijnen
· spierproblemen
· rugklachten
· gewrichtsklachten
· koude plekken op het lichaam
·  gevoelloze plekken
·  griep
·  verkoudheid
· te kot aan energie
· littekens
· bij stuitliggingen

Hulp bij stuitliggingen
Als het ongeboren kind in een stuitligging is en er nog voldoende ruimte is om te draaien (dus nog niet is ingedaald). Is er de mogelijkheid om het ongeboren kind te laten draaien. Het beste is om de behandeling tussen de 33 ste en de 36 ste week van de zwangerschap uit te voeren. In 75% van de gevallen draait het ongeboren kind spontaan in de baarmoeder.