Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Guasha

Guasha (spreek uit ”gwasja”) bestaat oorspronkelijk uit twee woorden, Gua en Sha. In China gebruiken ze deze woorden los van elkaar. In het Westen hebben we er één woord van gemaakt, Guasha. ‘Gua’ betekent ‘schrapen’ en ‘Sha’ betekent letterlijk zand of zandkorrels, die het lichaam vervuilen. Hiermee wordt bedoeld dat er gestagneerde energie is die klachten en ziekten veroorzaken in het lichaam.

Guasha therapie bestaat al ruim 2000 jaar en neemt een belangrijke plaats in binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit heeft te maken met de diepe werking dat veroorzaakt wordt door Guasha. De chronische pijnen, stress en vermoeidheidsklachten lossen zich relatief snel op. In China is deze therapie ontwikkeld tot een volwaardige therapie.

Gusasha zorgt voor een betere doorstroming van de Qi (energie) net als bij acupunctuur. Als de doorstroming van het bloed optimaal is kan het bloed met de voedingsstoffen en zuurstof beter door het lichaam verspreid worden. Ook heeft het een ontgiftende werking. De afvalstoffen worden beter afgevoerd in het lichaam, waardoor het lichaam weer meer in balans komt. Tevens, versterkt Guasha het immuunsysteem en reguleert het de orgaanfuncties.

De behandeling
Er wordt gebruik gemaakt van een schraapinstrument. Tegenwoordig zijn er vele soorten materialen te verkrijgen zoals:

·        Stenen;
·        Bamboe;
·        Hoorn;

Voordat de behandeling start, wordt eerst de huid ingesmeerd met olie. Dit om te voorkomen dat de huid beschadigt. Tijdens de behandeling, ontstaan er rode vlekken op de huid, deze trekken binnen een aantal dagen volledig weg. Naar mate je vaker een Guasha behandeling hebt ondergaan, krijg je minder snel last van rode vlekken. Dit is een natuurlijkproces.

 

Voor welke klachten?
Guaha kan voor veel klachten en onbalansen gebruikt worden, bijvoorbeeld voor:

·        Stress;
·        Burn-out;
·        Pijnen;
·        Hoofdpijn en migraine;
·        Nek- en rugklachten;
·        Reuma;
·        Astma;
·        
Hogebloeddruk.