Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Ontzuren

Verzuring is het ontstaan van een tekort aan basische mineralen in het lichaam door bijvoorbeeld  voeding of stress. Hedendaagse voedings- en eetgewoonten en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base evenwicht van het lichaam.

Steeds vaker zien wij een verzuring van het lichaam. Teveel aan zuren belast het lichaam en kost veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor ziekten zoals de zgn. welvaartsziekten (civilisatose).

Verzuring kan op jonge leeftijd al  klachten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld haaruitval, acné, zweetvoeten, maag- en darmaandoeningen. Op latere leeftijd kunnen mogelijk aandoeningen ontstaan zoals reuma, jicht, nieraandoeningen, beroerte, huidaandoeningen, een hartinfarct.
     
Weinig mensen leggen een relatie tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base-evenwicht, omdat ze de samenhang niet kennen.
     
Gezondheid gaat altijd samen met een evenwicht tussen zuren en basen.
      
Drie oorzaken van verzuring kunnen zijn:
- Ademhaling en Voeding;
- Stress;
- Straling.
      
In eerste instantie probeert het lichaam zelf om het teveel aan zuren op te lossen door mineralen te onttrekken aan het lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in het skelet, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijke mineraaldepots "op" zijn, kunnen er ernstige klachten optreden.
     

Door verzuring kunnen zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat o.a. overgewicht en cellulitis. Het is dus heel belangrijk om voldoende basenvormende voedingsmiddelen in te nemen, om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan.

Mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren. Door onze vaak verkeerde eetgewoonten en moderne, drukke levensstijl is het belangrijk om continu te ontzuren om zo een optimale gezondheid te behouden.