Geluk, vitaliteit, harmonie, gezondheid en bewustwording

Chakra's

Chakra betekent ‘wiel’ of ‘cirkel’ in het Sanskriet, het is een term uit de Indiase geneeskunde.  Chakra's kun je zien als energiebronnen, die energie op- en afnemen via de energiebanen in het lichaam. Chakra's zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, lopen, spreken etc. en heeft een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest.

Als de chakra's in balans zijn, ervaar je welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Er zijn zeven hoofd chakra’s:

·        Wortelchakra

·        Sacraalchakra

·        Zonnevlechtchakra

·        Hartchakra

·        Keelchakra

·        Derde oogchakra

·        Kruinchakra

Chakra’s kunnen geblokkeerd zijn. Waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra's juist overactief. wat weer tot andere problemen kan leiden. Via meditatie kun je bepaalde chakra's stimuleren om hun werking in evenwicht te brengen.

Er zijn vele interpretaties en invullingen van het begrip chakra, afhankelijk van traditie en cultuurverschillen. Het werken met chakra’s lost niet altijd een probleem op, maar zet een proces in werking dat tot een dieper inzicht in het zelf kan leiden. Ook leidt het tot onverwachte diepe psychische en lichamelijke processen, die tot genezing kunnen leiden.